Verkeersweek Jan Ligthartschool

WOUDENBERG Het nieuwe schooljaar startte op de Jan Ligthartschool met een verkeersweek. Van 4 tot en met 8 september organiseerden de 7 leden van de verkeerscommissie voor alle groepen activiteiten.

Om deze actieweek zichtbaar te maken maakten groep 6 tot en met 8 maandag 4 september een spandoek en groep 4 tot en met 6 versieringen voor het schoolplein. Groep 1 en 2 oefenden die dag een fietsparcours op het schoolplein. Ook startte er een fotowedstrijd voor groep 5-8. Op dinsdag deden groep 6 en 8 een verkeersganzenbordspel in de klas en versierde groep 3 op school hun eigen fiets.

Woensdag konden de kinderen uit groep 1, 2 en 3 met stickers hun oversteekdiploma verdienen tijdens een wandeltocht door het dorp. Onder begeleiding van enkele ouders liepen 25 kinderen een route door de wijk en langs Jumbo en bakker vVn de Pol. Verkeersouder Claudia Zwart deelde bij Regiobank een gezonde versnapering en een attentie uit. Groep 3 liep een wat langere route. Donderdag testten verkeersouders op het grasveld naast de school de verkeerskennis van groep 5 en 7 door middel van een Zweeds loopspel. Zo waren de kinderen ook nog lekker in beweging terwijl ze met verkeer bezig waren. Na afloop hadden de verkeersouders een flinke stapel nakijkwerk. Tijdens de laatste actiedag zouden de leerlingen van groep 4 hun behendigheid op de fiets testen, maar vanwege de regen werd dit een week uitgesteld. Ook werden de wisseltrofees 'Op Voeten en Fietsen' uitgereikt aan wie zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school kwam en was er de uitslag van de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd. Naast de verkeersweek organiseren de verkeersouders elk jaar een fietscontrole, een 'dode hoek' middag, assisteren ze bij de verkeersexamens, organiseren ze een project voor groep 8 om hen voor te bereiden op het fietsen naar de middelbare school, onderhouden ze contacten met de gemeente over verkeersveiligheid rond de school en werken ze bij bepaalde projecten samen met verkeersouders van andere basisscholen in Woudenberg.