• De Spinning Sticks zorgden voor zomerse ritmes tijdens de pannenkoekenrestaurantopkomst van scouting

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Vooral kinderen hadden veel bewondering voor de Spinning Sticks

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • De Spinning Sticks zorgden voor zomerse ritmes tijdens de pannenkoekenrestaurantopkomst van scouting.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Enkele Woudenbergers aan het pannenkoeken bakken

  Hannie Lamberink-van de Veen

Spinning Sticks begeleiden 144 pannenkoekenbakkers bij scouting

WOUDENBERG De jaarlijkse pannenkoekenrestaurantopkomst van de Explorers van scouting Ridder Fulco in Maarn werd ook op 19 mei weer een groot succes. Meer dan 144 gasten uit onder andere Maarn en Woudenberg hadden zich hiervoor aangemeld. Dat betekende voor de Explorers een flinke bijdrage voor de kosten van hun zomerkamp. Op 6 gepionierde stellages waren bakken met houtvuurtjes waarop de gasten zelf hun pannenkoeken konden bakken. De Woudenbergse Spinning Sticks zorgden ondertussen voor zomerse ritmes.

Vanaf 17.30 uur kringelde bij de Ridder Fulco Burcht in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug de rook tussen de bomen omhoog en arriveerden de gasten. Ondanks de grote hoeveelheid aanwezige koekenpannen en servies zorgde de eetlust van zoveel mensen voor koekenpannenschaarste. Hele families kwamen naar de restaurantopkomst om gezellig met elkaar te eten. Voor 10 euro mocht men zoveel pannenkoeken eten als men wilde en daar kreeg je ook nog een drankje bij. Voor extra drankjes waren muntjes te koop.

De Spinning Sticks uit Woudenberg, een uit 4 man bestaande groep enthousiaste drummers, zorgde een aantal malen voor muzikale intermezzo's.

Tot slot kregen Charley, Jicke en Matthijs applaus omdat ze een leiding training hadden afgerond met een behaald certificaat. Scouting Ridder Fulco biedt elke week leuke en uitdagende activiteiten aan meisjes en jongens vanaf 5 jaar. De scoutinggroep kan nog enthousiaste nieuwe leden gebruiken bij de Scouts Verkenners van 11-15 jaar en de Explorers Rowans van 15-18 jaar.Bij de jongste groepen, de Bevers en de Welpen is er een wachtlijst. Ook extra leiding is van harte welkom! Meer info: info@scoutingmaarn.nl