• British Vaulting pauzeert met een buitenritje

    Hannie Lamberink

Kerstdemonstratie manege Groenewoude

WOUDENBERG Bij manege Groenewoude was afgelopen weekend een kerstdemonstratie van alle carrouselgroepen en een tweetal voltigenummers.

Voor de carrouselgroepen fungeerde deze demonstratie als test om te kijken wat al wel en nog niet goed gaat voordat het wedstrijdseizoen in het voorjaar begint. Het is voor hen goed om in een wedstrijdachtige setting figuren uit te proberen. In de voltigenummers lieten British Vaulting, de 60+senioren Bruce en Jacky en de Blue Angels, een groepje jonge meisjes, hun kunsten zien.

Voltige zijn oefeningen op een bewegend paard dat in stap, draf of galop voltes (rondjes) loopt aan de lounge, een lange lijn. Bij voltige leer je goed balanceren en raak je heel vertrouwd met het paard. De zestien leden van de vrijdagavond jeugd carrouselgroep sloten de kerstdemonstratie in roodwitte kleding feestelijk af. Het is leuk om te zien dat alle groepen hun performance goed tot zijn recht laten komen met verzorgde outfits. Daar zijn moeders van de groepsleden verantwoordelijk voor.

Na deze kerstdemonstratie en de Ponypret-sinterklaasviering, waarbij door de Ponypretkinderen heerlijk geknutseld en paardgereden is met als afsluiting samen patatjes eten, volgen nog de traditionele springwedstrijden op eerste kerstdag en de nieuwjaarssponsorspringwedstrijden voor Ponypret op zondag 3 januari. Het kerstspringconcours is bedoeld voor alle leeftijden en alle niveau' s, van behendigheid tot 1.10 meter. Ook ruiters van buitenaf zijn welkom. Iedere deelnemer springt twee parcoursen in een klasse.

Het sponsorspringen tijdens de nieuwjaarsborrel is bedoeld om Ponypret (paardrijden voor kansarme kinderen) financieel mogelijk te maken. Nieuw hierbij zijn een hondenvaardigheidsparcours en het 'Speel uw Spel' sponsorspringen. Om Ponypret inkomsten te bieden is er in de kantine van de manege tijdens openingsuren een winkeltje waar nieuwe en tweedehands paardrij-artikelen worden verkocht. Spullen hiervoor kunnen ingeleverd worden in de kantine.

Meer info voor deelnemers of sponsors: www.manege-groenewoude.nl of telefoonnummer 033-2861456.