• Deelnemers in het zonnetje, na regenachtige clubkampioenschappen

Ingeborg Vissers & Ingmar Kolbrink clubkampioenen TC 't Schilt 2015

08-09-2015, 09:51 | Lezersnieuws | Roxanne Vroegindeweij

Na anderhalve week hard ploeteren zijn de clubkampioenschappen 2015 weer ten einde. Voor het eerst sinds 3 jaar was er weer een dames enkel in de hoogste categorie en mag Ingeborg Vissers zich clubkampioene noemen. Zij won de finale in een wedstrijd met lange rally's van Ria Bloemendal. Ook in de hoogste categorie damesdubbel sleepte Ingeborg, samen met Janneke Vink, de prijs in de wacht. De finale van de heren in de hoogste categorie ging tussen Rutger Dekker en Ingmar Kolbrink. Ingmar is de nieuwe clubkampioen.

Ook bij de jeugd zijn er spannende potjes gespeeld en is Thijs Sturkenboom de sterkste gebleken. Bij de meisjes enkel werd er een gelijk opgaande 3-setter gespeeld tussen Lisette Beeris en Wieke Dekker die gewonnen werd door Lisette. Lisette Beeris won ook, samen met Jeroen Sanders, de gemengd dubbel en Tim Boonstoppel en Thijs Sturkenboom wonnen de jongens dubbel. Op zaterdagochtend streden de jongste jeugdleden om de 1e en 2e plek. Bij rood (6-8 jaar) werd Isa van Weers 2e en Ruben Hageman 1e, in oranje 2 (9-11 jaar) werd Kylan Holtrop 2e en Ralf van Marlen 1e. En oranje 1 is gewonnen door Niek Engelaar en 2e werd Eva Goedhart.

In de damesenkel 8 is Ying Chen kampioen geworden en bij de mannen is dit Jeroen Hilhorst. De heren enkel 6 is gewonnen door Jeroen van den Berg. Voor deze kampioenen ligt er volgend jaar een mooie uitdaging om hun titel te verdedigen.

De herendubbel in de hoogste klasse werd gewonnen door Ingmar Kolbrink en Andre van den Berg, die drie zware 3-setters speelden. De overige herendubbels in klasse 6,7 en 8 werden respectievelijk gewonnen door: Arnoud Leenstra en Ramon van Marlen, Ruud te Beest en Gert-Jan van den Berg en Jorg Schuckmann en Gabri Sturkenboom. Ook in de 50+ werd flink gezwoegd en zijn Pim van Buren en Peter van Dieten clubkampioen geworden.

De damesdubbel 6 is gewonnen door Marieke Gerritsen en Caroline van den Berg. Heleen Groen en Sandra van Rossum en Cecilia Schram en Lydia de Moor mogen zich kampioen noemen in, respectievelijk, categorie 7 en 8.

De hoogste categorie gemengd dubbel is gewonnen door Dirk van de Peppel en Anita van der Straten. Klasse 6 is gewonnen door familie-duo Jan de Jongh en Ilse Hilhorst. En categorie 7 is gewonnen door Ruud te Beest en Caroline van den Berg.

Naast de vele wedstrijden zijn er ook elke avond heerlijke hapjes geserveerd en in de weekenden kip en vis. Dankzij de vele vrijwilligers en deelnemers zijn deze clubkampioenschappen weer een enorm succes geworden.