DAWO-DVV 8 - 8, maar 3 topborden van Voorthuizen veel te sterk.

30-08-2017, 10:30 | Lezersnieuws | Cor van Setten, DAWO

Afgelopen dinsdag speelde DAWO zijn 1e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen DVV uit Voorthuizen. DVV kwam enigszins verzwakt opdagen, door 3 van de 4 van Hierdens thuis te laten.( Misschien had het met transfer perikelen te maken en waren ze bang om geblesseerd te raken.???) Op de 1e 3 borden zat nog genoeg kwaliteit en had gemiddeld 200 tot 300 rating meer. Invaller Marinus de Smit opende de score voor DAWO met een mooie overwinning op Henk Hendriksen. Die stand werd weer gelijk door een 2 punter van Stijn Overeem, die Cor van Setten een lesje dammen gaf (2 - 2) Saan Bouw maakte 4 - 2 door eerst een schijfje te winnen en maakte de partij vakkundig uit. Ook dit werd weer te niet gedaan door nestor Aalt van de Kuilen, die al vroeg in de partij een damzet nam, ten koste van een schijf tegen Hennie van Lambalgen. Hennie spartelde nog een tijd, maar moest toch opgeven. (4 - 4)

Na 2 remises van Erris van Egdom tegen Wim van de Berg en Sjoerd Wiegersma tegen Teus Klok Kwam DAWO zowaar weer op voorsprong door een overwinning van invaller Anton van Ginkel op Gert van de Kraats.

Een gelijk spel had DAWO zo ie zo, maar Dick van der Velden had het zwaar tegen Henri van Hierden. Dick kon lang mee, maar moest in het eindspel een houtje weggeven en daar wist Henry wel raad mee en speelde het vakkundig uit. Eindstand: 8 - 8.